Nico - 2010-08-24 11:08:46

Składniki:
- 1.5 l wywaru z ko¶ci i warzyw,
- 25 dag grochu,
- 30 dag ziemniaków,
- 20 dag kiełbasy,
- 10 dag boczku wędzonego,
- 8 dag cebuli,
- 2 dag m±ki,
- sól, pieprz, li¶ć laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego
- 1 łyżeczka majeraneku (można więcej)
- przyprawa maggi do smaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Groch przebrać, opłukać, zalać wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Dodać je do grochu pod koniec gotowania wraz z li¶ciem laurowym i zielem angielskim.
Cebulę obrać i pokroić w drobn± kostkę. Boczek pokroić w kostkę, czę¶ciowo stopić, dodać cebulę, zeszklić i wymieszać z m±k±.
Lekko zrumienić. Poł±czyć z zup±. Dodać kiełbas± pokrojon± w półplasterki i start± na na małych oczkach tarki ugotowan± marchewkę, oraz majeranek. Gotować 2 minuty i doprawić do smaku sol± pieprzem i przypraw± maggi.

www.scoigi2klan.pun.pl www.etipb.pun.pl www.nh-team.pun.pl www.mat2011ps.pun.pl www.goldwwe.pun.pl