Nico - 2010-08-24 00:29:01

SkładnikiI:
- 75 dag papryki
- po 50 dag cebuli i pomidorów
- po 25 dag parówek i kiełbasy
- 2 łyżki oleju lub łyżka smalcu
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- ostra sproszkowana papryka
- sól

Sposób przygotowania:
Z umytej papryki wyjąć gniazda nasienne, a strąki po kroić w paski. Pomidory sparzyć, włożyć na moment do zimnej wody i obrać ze skórki.
Z parówek zdjąć osłonki. Cebulę, parówki i kiełbasę pokroić w talarki. W płaskim rondlu lub na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć najpierw cebulę,
następnie kiełbasę i parówki, potem paprykę. Na koniec włożyć pokrojone w ćwiartki pomidory i dusić leczo na średnim ogniu 10-15 min.
Tuż przed zdjęciem z ognia doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sproszkowaną papryką.
Gotową potrawę posypać natką pietruszki.
Podawać na gorąco z ryżem, drobnymi kluseczkami lub pieczywem. 100 g - 85 kcal

www.wrestlingmix.pun.pl www.ninjaway.pun.pl www.monitoring-powietrza.pun.pl www.yaoisecondlife.pun.pl www.superstulatek.pun.pl