Nico - 2010-08-24 00:22:50

Składniki:
- 4 udka kurczaka
- 20 dag cebuli
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- 4 łyżki masła
- 100 ml bulionu
- olej słonecznikowy

Sposób przyrządzenia:
Cebule obrać, pokroić w kostkę.
Ząbki czosnku pokroić wzdłuż.
Do wysokiego naczynia wlać olej i rozgrzać.
Wrzucić cebulę i dusić. Wrzucić czosnek i liść laurowy.
Udka nasmarować masłem. Wsadzić i dusić z cebulą dolewając bulionu.
Przed końcem duszenia ok.10 min udka posolić i dodać pieprzu według uznania.

www.yaoisecondlife.pun.pl www.ninjaway.pun.pl www.monitoring-powietrza.pun.pl www.biotechnologia-ajd.pun.pl www.superstulatek.pun.pl